School is begonnen en bezoekje :)
Deze week is school officieel begonnen. Afgelopen maandag mijn eerste lesdag gehad, het was eigenlijk alleen maar een bijeenkomst om te praten over de 8-daagse hike tocht die vanaf vrijdag plaats
zal gaan vinden. Echt super spannend. Wat ga je eten, hoeveel kilo neem je mee, is de tent compleet? Die middag hebben we dus ook de tent opgezet, echt heel makkelijk (gelukkig).
Vanmiddag gaan we naar een discount shop om nog eventuele dingen te kopen voor de hike, je moet namelijk voorbereid zijn op alles: koud weer, warm weer, regen, wind. En ik heb eigenlijk alleen schoenen, backpack en regenkleding. Dus ik hoop dat ik daar wat dingen kan vinden tegen een mooie prijs.
Vrijdagavond vertrekken we op de hike met een bus naar Noorwegen, zaterdag ochtend komen we aan. Hebben we de hele dag tijd om bij te komen beetje rond te wandelen. Zondag gaan we een gletsjer wandeling doen. Maandag begint eigenlijk pas echt de hike. Deze zal woensdagavond eindigen en dan donderdag kun je weer rondwandelen in een ander gebied, schijnt heel mooi te zijn. heb er super veel zin in.
Vorige week was het einde van de introductieperiode, ik ben geslaagd voor mijn Zweedse lessen, joepie! Ik kan nu tellen, groeten envragen en vertellen waar ies ligt. En ook hebben we een beetje
grammatica gehad. Jammer dat het toch niet echt opschoot met het Zweeds, maar ja, je moet ook niet te veel willen natuurlijk. Hieronder zie je een foto van mijn certificaat, er was een heel
ceremonie gewijd aan het uitreiken van de diploma's.
Helaas heb ik dit gemist omdat ik ergens anders was, namelijk bij Bartje!!
Bart is twee dagen langs gekomen, super leuk!!
Hij had een twee persoons luchtbed uit NL meegenomen, heel handig!. Al die meiden wiens vriendje ook op bezoek komt tijdens deze periode wilden maar al te graag dit luchtbed straks ook lenen.
Met Bart ben ik wezen waterfietsen over het kanaal in de stad:
Niet alleen leuk voor hem om dit te doen in een andere stad, maar ook van mij. Want op deze manier zag ik Malmö weer van een andere kant. We hadden geluk met het weer, want het was droog en het zonnetje scheen af en toe.
En nog een lekkere warme chocomel gedronken in het coffee house, geen koffie voor ons aangezien wij dat niet lusten
De dag nadat Bart weer helaas naar Nederland is vertrokken ben ik een dagje naar Kopenhagen geweest met een aantal andere exchange students. Was erg leuk! Wat een grote en bovenal mooie stad!
We hebben ook een boottochtje gemaakt en meteen al de hoogte punten van de stad gezien, waraonder het opera huis
's avonds een heerlijke pizza in het park gegeten en toen weer terug gaan naar Malmö.
Zondag genoten aan het strand onder de felle zon van onze laatste officiele vrije dag, want maandag zou de studie weer beginnen.
Maar voordat ik naar het strand ben gegaan heb ik eerst nog even een stop gemaakt bij een tweedehands marktje in de stad, ik heb daar mijn nodige inkopen wel kunnen doen, check de foto: rood jasje,
en drie hele leuke tassen! ben er super blij mee.
Deze week heb ik veel vrij om allerlei inkopen te doen voor de hike, en me mentaal voor te bereiden op die zware tocht die komen gaat. Ik hoop dat ik het allemaal trek, heb er in ieder geval wel SUPER veel zin in! En ben benieuwd wat de bergen van Noorwegen me zullen brengen!
Haha, esther op en top! Meteen een tweedehands marktje op stuiven en zich helemaal suf kopen! Zo kennen we jou weer! ;)
Die jas is echt super mooi!!
Liefs
Heeej Es!
Succes en have fun met de Hike! Klinkt super gaaf!
Liefs
HEe Es,
Je jas ziet er gaaf uit! Staat je goed! Ook echt weer typisch Esther met drie tassen op een tweehandsmarkt ;-) haha! Have fun daar nog, succes en vooral met die hike ;-) !!
Ow ja... de pc heb ik weer gemaakt thuis. Binnenkort dus weer skypen :-D..
kus,
Loek
Es, ik denk dat een week echt te kort is om langs te komen. haha. Weet je al wanneer je kan? Veel succes met hiken! ik hoop dat je een beetje conditie hebt want ik kan je vertellen het wordt zwaarrrrrr!!! XX ES
Hee Esther.
Hoe heb je die foto op het water nou gemaakt? Beetje hulp gehad van een spiegel?????
Kus van ons..
Ja! Want we wilde een foto met de hele waterfiets erop maar dat is erg moeilijk om aan iemand te vragen op het water :) Dus idd, we 'waterfietsten' voorbij een spiegel en dat was het resultaat.
Eej essie. Zo te zien vermaak je jezelf goed! leuk dat Bart langs geweest is kan je er weer even tegenaan :P 2e handse markt? Niet meer pinnen in het zweeds dan hè, anders kan je alleen maar kijken hahah. Heel veel plezier nog meis.. X X X
Hee Es! Super leuk om je verhalen te lezen. Allemaal op en top Esther, haha!
Kei fijn dat je het naar je zin hebt en dat de mensen zo leuk zijn. En dat je je mannetje ook al op bezoek hebt gehad!
Heeeeel veel succes met de hike!! Laat die Zweden maar es zien wat je in huis hebt :).
Liefskus!
Ha di Esther
Wat een pracht belevenissen! Vooral 's nachts: een mutsje op, sokken aan en een lange onderbroek. Ik kan me dat van mijn oma nog herinneren:-) !!!!!
Je foto's maken ons jaloers. Wat een indrukwekkend land. Geniet maar lekker en veel succes met alles.
Fijn he, die pinpas?!
lieve groet